RólamBankó József vagyok, Budapesten élő fotográfus.

Évekkel ezelőtt leginkább a fotózás 2 területén dolgoztam: fő profilom az esemény- ill. rendezvényfotózás volt, és filmforgatásokon werk fotósként is fotóztam.

Ez azóta megváltozott, mivel az utóbbi évek tapasztalatai újabb feladatokat hoztak az életembe, így most így határozom meg a főbb területeket, melyekkel foglalkozom:

- portré fotózás,
- lakás és épület fotózás, enteriőr- és építészeti fotó,
- rendezvények, események fényképezése,
- családi fotózás.

Fotósként szemléletemben a dokumentarista stílust képviselem: szeretem, hogyha egy esemény- vagy családi fotózás alkalmával az elkapott pillanatok játsszák a főszerepet a fotókon.

Szeretem az egyszerűséget – erre példa, hogy az éppen most dúló „filter mániától” igyekszem magam tudatosan távol tartani: szerintem nem attól lesz jó egy kép, ha a színek a divatos árnyalatokat, filtereket megkapják.

Szeretem a spontán, őszinte pillanatokat: nagy jelentőséget tulajdonítok a képeken megjelenő pillanatnak és apró gesztusoknak is.
Ugyanígy szeretem azt is, amikor egy lakást / enteriőrt / épület belsőt kell úgy lefotózni, hogy aprólékos munkával a részletek a „helyükre kerüljenek”.

Bármilyen fotós feladat is legyen: mindig élvezem a szakmai kihívásokat és törekszem a lehető legjobbat nyújtani, hiszen csak így lesz mindkét fél elégedett – Te / Ti és én – a végeredménnyel.

Természetesen sok fajta, különböző megkeresést kapok, így Te is bátran keress meg érdeklődés, kérdés esetén - hogyha úgy alakulna, hogy nem tudom elvállalni a felkérésed, akkor legalább annyit megpróbálok segíteni, hogy egy általam ismert és ajánlott szakmabelihez irányítalak tovább.

Üdvözlettel: József

Lépj velem kapcsolatba!